ACS werd in 1994 opgericht als een bedrijf dat zich toelegt op het behoud van het gehoor en de productie van op maat gemaakte producten ten behoeve van gehoorbescherming.
Na de introductie van de wereldberoemde ER-Series gehoorbescherming, specifiek ontworpen voor muzikanten en de eerste in-ear monitor, de T3, heeft ACS snel een reputatie opgebouwd onder zowel musici als muziekliefhebbers.

ACS ontwikkelde zijn eigen reeks gehoorbeschermingsfilters en introduceerde de PRO-serie, die nu wordt gebruikt als het gehoorbeschermingproduct in de muziekindustrie en wordt gedragen door duizenden mensen over de gehele wereld. Niet alleen in de muzieksector, maar ook in industriele omgevingen, het leger en de motorsport.

Met een groeiende reputatie bij muzikanten en audiofielen heeft ACS zijn in-ear monitors verder ontwikkeld en een nieuw assortiment monitors geïntroduceerd om iedereen een uitstekende pasvorm en geluid te bieden.

Consumenten en professionele audiospecifieke modellen hebben ACS in staat gesteld om beter te voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten.

De voortdurende ontwikkeling van hun productlijnen en de noodzaak om te innoveren op alle gebieden, drijft het bedrijf, dat hierom inmiddels bekend is komen te staan, nog steeds om de beste kwaliteit te leveren in zowel producten als service, in de wetenschap dat elk product en elke klant volledig uniek is. 
ACS heeft ook haar internationale reputatie uitgebreid door een range van dealers, productiepartners en toegewijde ACS faciliteiten. ACS is nu actief in meer dan 24 landen over de hele wereld.
 
ACS is een particulier Brits bedrijf.
ACS gebruikt  de modernste 3D productietechnologie voor het maken van nauwkeurige en reproduceerbare producten.
ACS heeft een uitgebreid, gecertificeerd assortiment.
ACS is een internationaal erkend, ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf.
ACS levert uitstekende klantenservice.
 
Advanced Communication Solutions BV
KvK 69757399
BTW nummer NL 857999072B01
Triodos NL18TRIO0338786473

BS EN 352-2 ISO 9001:2015 registration No GB 15099